Home » Stille Natt Hellige Natt – juletradisjonen er tilbake

Stille Natt Hellige Natt – juletradisjonen er tilbake

JulekonsertI år også med Alexander Rybak og Maria Haukaas Mittet
Tradisjon tro legger julekonserten Stille natt hellige natt ut på turné i adventstiden. I år er Alexander Rybak tilbake etter et års pause. Stjernekamp-aktuelle Maria Haukaas Mittet er med for første gang, og blir dermed det femte medlem i «gruppa», som i tillegg består av Marian Aas Hansen, Tor Endresen, og Rune Larsen. Sammen med musikerne Jon-Willy Rydningen og Olav Torget, skal de igjen skape julestemning i kirker over hele Sør-Norge.
Stille Natt Hellige Natt er kalt «alle julekonserters mor». I snart 30 år har profesjonelle artister reist rundt i kirker over det ganske land for å synge ut julens budskap, og fullsatte kirker og begeistrede anmeldere har vært et bevis på at ensemblet har dekket et stort behov.
-Stille Natt Hellige Natt ønsker å forene høytid og glede, sier produsent Tor Arne Ranghus i Taran AS, som produserte den første konserten i 1987. -Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom, utdyper han.
Etablerte travere og nye ansikter
Marian Aas Hansen er i år med på sin femtende turné med Stille Natt Hellige Natt, Tor Endresen gjør sin sekstende og Rune Larsen er med for fjortende gang.
-Jeg gleder meg like mye hvert år, og er så takknemlig for alle de fine stedene og kirkene vi har fått, og fortsatt får, besøke. Nå gleder jeg meg til ny tur og nye møter med publikum. Stille Natt Hellige Natt har jo, etter snart 15 år, blitt en av mine viktigste og fineste tradisjoner i førjulstida, forteller Marian Aas Hansen.
I år blir også Maria Haukaas Mittet med for første gang.
-Jeg gleder meg veldig til å legge ut på turné med den erfarne gjengen i Stille natt Hellige natt, og ser frem til en hektisk og morsom førjulstid, sier Maria Haukaas Mittet. -Jeg har et nært forhold til julen, og til mange av låtene som hører denne høytiden til. I 2011 hadde jeg gleden av å være med på Oslo Gospel Choirs juleplate Lys imot mørketida, og i fjor ga jeg ut vinteralbumet Heim, forteller Haukaas Mittet.
Publikum kan forvente et gjenhør med flere av Marias låter fra hennes juleplater.
Alexander Rybak gjør comeback i Stille Natt Hellige Natt
Etter et års opphold er Alexander Rybak tilbake.
-Jeg hadde mye moro med gjengen da vi var på turné i 2012 og 2013, og nå gleder jeg meg til en ny runde, sier Alexander Rybak. –Det å være musiker er det aller viktigste for meg, og særlig rundt juletider. Helt siden jeg var en liten gutt har jeg hengt med på førjulskonserter og gledet folk med
fiolinen. Og når jeg har så gode sangere å spille med som i Stille Natt Hellige Natt, så blir det lett å få julestemning, sier Rybak.
I samarbeid med Strømmestiftelsen
Stille Natt Hellige Natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land – for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater. Stiftelsen sikrer også lån, sparetiltak og forsikringsordninger gjennom mikrokreditt til idérike, fattige mennesker. Mikrokreditt ble viet stor oppmerksomhet da Nobels Fredspris 2006 gikk til Muhammad Yunus og Grameen Bank for nettopp denne typen hjelpearbeid.
Stille Natt Hellige Natt har opp gjennom årene bidratt med flere millioner kroner til Strømmestiftelsen, som er aktiv både I Asia, Latin-Amerika og Afrika.
-De av julekonsertens artister som har besøkt områdene som pengene blir sendt til, konkluderer med at det nytter å hjelpe, avslutter produsent Tor Arne Ranghus.

Konserten i Herøy starter Torsdag 26. nov. KL. 17:30
Stad: Herøy Kyrkje i Fosnavåg